Schab bez kości – wędzony, pieczony.
Tradycyjny wyrób ze szlachetnego mięsa wieprzowego, często przygotowywany
w wielu polskich domach. Bardzo charakterystyczny smak i konsystencja tej
wędliny jest nieodłącznie przypisana do najbardziej popularnego rodzaju mięsa
jakim jest schab. Po zastosowanym procesie pieczenia, wyróżnia się smakiem z
całej masy wyrobów wędliniarskich, stąd też bardzo często stosowany jako
dopełnienie zestawów zimnych mięs i wędlin. Schab jest pozbawiony kości co
ułatwia porcjowanie tej wędliny na cienkie regularne i apetyczne plastry
mogące być ozdobą każdego stołu.
Produkt wykonany z peklowanego mięśnia schabu. Schab jest tradycyjnie
wędzony. W cyklu technologicznym zastosowano obróbkę termiczną –
pieczenie.
Boczek Dworski (Rolada) – wędzony, pieczony.
Rolowany boczek wieprzowy posiada wszystkie walory wyrobu wędliniarskiego.
Krojony w plastry może być ozdobą każdego półmiska zimnych mięs i wędlin.
Charakterystyczne, równomiernie rozłożone warstwy tkanki mięsnej i białego
tłuszczu wyglądają bardzo malowniczo w sąsiedztwie innych wyrobów. Wielu
konsumentów przedkłada plaster takiego boczku nad każdy rodzaj szynki czy
innej wędliny.
Produkt wykonany z peklowanego mięsa wieprzowego, formowany w siatce
wędzarniczej. Boczek jest wędzony sposobem tradycyjnym. W cyklu
technologicznym zastosowano obróbkę termiczną – parzenie.
Boczek grillowy wędzony, pieczony.
Kawałek boczku wędzonego bez kości z charakterystycznymi przerostami tkanki
mięsnej i tłuszczowej. Niezastąpiony do sporządzania potraw na grill. Pokrojony
w grube plastry i opieczony na ruszcie nie potrzebuje dodatkowych przypraw i
dodatków. Sam w sobie jest bardzo smaczny a w towarzystwie opiekanych
warzyw – bakłażanów, papryki, kukurydzy i cukinii, prezentuje się bardzo
dobrze.
Produkt wykonany z peklowanego mięsa wieprzowego. Boczek jest
wędzony sposobem tradycyjnym. W cyklu technologicznym zastosowano
obróbkę termiczną – pieczenie.